Trekking Sezonuna Hazır Mısınız?

23-03-2021 11:43
Trekking Sezonuna Hazır Mısınız?

 

Trekking Ayakkabısı Seçmenin Yolları

Trekking yapmak için en doğru zamanın ilkbahar ve sonbahar olduğunu söylerler. Eğer, ilkbaharın ılık esen rüzgarını, çiseleyen yağmuru, yüzünü sıcağa dönen güneşini ve mis gibi kokusunu değerlendirmek istiyorsanız, bizce de ilkbaharda doğa yürüyüşü yapma fırsatını kaçırmamalısınız.

Doğayla iç içe olacağınız, uzun yolları ve engebeli arazileri aşacağınız, keşfedilmemiş diyarlara ayak basacağınız bir trekking deneyimi için vücudunuzun hazır olması oldukça önemli. Ancak vücudunuzun yanı sıra, doğru Trekking Ekipmanlarına sahip olmalısınız. Zira, kuvvetiniz ve dayanıklılığınız kadar önemli olan bir şey varsa o da malzemelerinizdir. O halde, doğa yürüyüşünün en temel ve önemli parçası olan Trekking Ayakkabısı veya botu seçmeye ne dersiniz? Peki, Trekking Ayakkabı ve Botu Nasıl Seçilir? Doğa yürüyüşünde tercih edeceğiniz ayakkabılar ne gibi özelliklere sahip olmalı?

İşte, trekking ayakkabısı seçmenin 3 yolu...

1. Arazi Koşullarını Ön Planda Tutun

Trekking yapmaya karar verdiniz ve bunun bir profesyonel bir ayakkabı almak istiyorsunuz. Bu noktada, ayakkabı almadan önce göz önünde tutmanız gereken ilk detaylardan biri doğa yürüyüşü yapacağınız arazinin koşullarını bilmek olacaktır. Örneğin, eğimli arazilerde yürüyüş yapmak istiyorsanız satın alacağınız ayakkabının tabanlarının buna uyumlu olması lazım. Kauçuk, dişli ve kalın tabanlar, hafif bir yapı ve yüksek bilekli bir bot ya da ayakkabı tercih etmek söz konusu sporunuzu verimli kılacaktır.

2. Mevsim Şartlarına Göre Seçim Yapın

Eğer, ilkbahar mevsimde trekking yapmak için ayakkabı bakıyorsanız, mevsimin değişken havasına ayak uydurabilecek bir Trekking Ayakkabı Modeli bulmanız çok daha doğru bir seçim olabilir. Yağmur suyunu içeri almayan yani su itici özellikli, aynı zamanda sıcak günlerde terletme yapmayan ve nefes alabilen ayakkabı, spor deneyiminizi sağlıklı ve etkili kılmak için bir hayli mühim detaylardan. Bunlarla birlikte, yağmurlu günlerde kayma ve düşme gibi durumların önüne geçme için yine kauçuk ve faylon tabanlı ayakkabılara yönelmeniz, güvenli bir yürüyüş sağlayacaktır.

3. Ayak Ölçünüzü Bilin

Ayaklarının sağlığını korumak ve çok daha konforlu yürüyüş deneyimi elde etmeniz için ayakkabı seçiminde ayak ölçünüzü asla es geçmemelisiniz. Trekking Ayakkabısı Seçimiyaparken de alacağınız ayakkabının günlük hayatta kullandığınız ayakkabılardan bir tık büyük olmasına özen göstermelisiniz. Doğa yürüyüşü yaparken, ayaklarınız ekipmanlarınızın ağırlığı ve kat ettiğiniz yola göre şişecektir. Bundan dolayı, ayakkabılarınızın ayaklarınızı sıkmaması ve rahat bir yürüme elde etmeniz için kendi numaranızdan yarım veya bir numara büyük ayakkabılar tercih etmenizi öneririz.

"Hangi Trekking Ayakkabı?” sorunun cevabı için geniş ürün yelpazesi ile karşınıza çıkan Oksfootwear.com outdoor bot modelleri ile aradığınız tüm özellikleri karşılıyor. Online mağazamızdan kriterlerinize uyum sağlayan ayakkabı ve botları satın almak bir tık uzağınızda.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.