Süet Bot Nasıl Temizlenir?

16-11-2020 17:17
Süet Bot Nasıl Temizlenir?

 

Süet Bot Temizlerken Bunlara Dikkat!

Sonbahar ve kış mevsimlerine fazlasıyla yakışan Süet Botlar, soğuk havalardan bizleri koruma noktasında bir hayli başarılı olsa da, yağmurlu ve karlı günlerde o benzersiz görünümlerini korumada o kadar da başarılı değiller. Toz ve leke tutma gibi bazı olumsuz durumlar karşısında ne yazık ki süet kumaşlar, diğer kumaşlara göre biraz daha hassaslar. Bundan dolayı, süet botlarınızla hem daha özenli bir görünüm elde etmek hem de botlarınızın ömrünü uzun kılmak açısından Süet Bot Temizliği hakkında bilmeniz gerekenlere küçük bir parantez açtık.

Peki, Süet Bot Nasıl Temizlenir? Süet bot temizlerken ihtiyacınız olan malzemeler neler? Söz konusu süet botları temizlerken hangi detayları göz önünde bulundurmalıyız?

Süet Bot Temizliğinde Yapılan Hatalar

Yağmur ve kar sularının botlarınız üzerinde bıraktığı lekelerden kurtulmak için birkaç basit adım bulunuyor. Bu noktada, süet botlarınızı temizlerken kesinlikle su ve sabun gibi temizlik malzemelerini kullanmamalı, toz ve çamur lekelerini su ile temizlemeye kalkışmamalısınız. Hatta öyle ki, süet botunuzun üzerinde yer alan lekeleri temizlemeden önce kurumaya bırakmalı, leke kuruduktan sonra temizleme işlemine başlamasınız. Zira, ıslak lekeler temizlik sürecinde çok daha geniş bir alana yayılacaktır. Bunların yanı sıra, süet bot temizliğinde en sık yapılan hatalardan bir diğeri de ayakkabılarınızı makinede yıkamaktır. Makinede yıkanan süet botlar, sertleşir ve çatlamaya başlar.

Süet Bot Temizliği...

Süet bot temizliğine başlamadan önce birkaç malzemeye ihtiyacınız olacaktır. Süet ayakkabı fırçası, süet ayakkabı silgisi, süet ayakkabı spreyi. Eğer, temizlik için malzemeleriniz hazırsa başlayalım...

İlk olarak botunuzun üzerindeki kurumuş çamur ve tozdan kurtulmanız gerekiyor. Bunun için söz konusu kirlerin kurumuş olması gerektiğini tekrar hatırlatalım. Bu noktada, botlarınıza oldukça hassas davranmanız, yapısının bozulmaması için önemli. Süet ayakkabılarınızın tüylerini canlandırmak ve üzerindeki toz ve çamurdan kurtulması sağlamak için süet fırçası ile botlarınızı hafifçe fırçalayın. Ardından, botunuzun üzerinde oluşan fırça darbelerini yok etmek için süet silgini kullanın. Son olarak süet botlarınızı nemli bir bez ile silerek kurumaya bırakın. Kuruduklarından emin olduğunuzda, süet spreyini sıkın ve tekrar kurumaya bırakın. Süet botlarınızın temiz halini görünce fazlasıyla şaşıracağınıza eminiz.


 

 

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.