Deri Bot Bakımı Nasıl Olmalı?

16-10-2020 17:00
Deri Bot Bakımı Nasıl Olmalı?

 

Deri Bot Temizliğinde Dikkat Etmeniz Gereken Detaylar!

Kış mevsiminde soğuk havanın olumsuz etkilerini en aza indiren botlarımız, yağmur, kar gibi yağışlı günlerde ayaklarımızı koruma konusunda üstün bir başarıya sahip olup, bütün kışın vazgeçilmez parçası haline gelmektedir. Sadece kış aylarında değil, outdoor sporlarımızın zor şartlarına uyum sağlayan söz konusu botlarımız, toprak ve çamur içerisinde dahi konforlu bir kullanım sunuyor. Peki, hem kar suları ve yağmurla, hem de toprak ve çamurla bu kadar temas halinde olan Deri Botlar Nasıl Temizlenir?

Botlarınızın yapısına zarar vermeden tertemiz hale getirmeniz, gerekli bakımını yaparak çok daha uzun yıllar kullanmanız mümkün. Bu noktada, "Deri Bot Bakımı Nasıl Yapılır?” sorusuna cevap arayanlar için bot temizliği hakkında bilinmesi gerekenleri bir araya getirdik.

Deri Bot Bakımı Nasıl Yapılır?

Kış soğuklarında ayaklarımızı sıcacık tutma ve ayak sağlığımızı korumada deri botların önemi yadsınamaz bir gerçek. Bundan dolayı, ayaklarımızdan çıkarmak istemediğimiz deri botlarımızı, düzenli olarak temizleyerek ve gerekli bakımlarını yaparak onları çok daha uzun süre kullanabilir, çok sevdiğimiz botlarımız ile vedalaşma sürecini uzatabilirsiniz. Bunların yanı sıra, özellikle karlı ve yağmurlu günlerde anında kirlenen botlarımızı temiz bir şekilde kullanmak, çok daha özenli bir görünüm elde etme olanağı tanıyacaktır.

Deri Bot Bakımı için atacağınız ilk adım, bir fırça veya hafif nemli bez yardımıyla botunuzun üzerinde bulunan toz, toprak ve kurumuş çamur kalıntılarını almak olacaktır. Bu aşamanın ardından asıl temizliğe geçmek için botlarınız bağcıklarını çıkarmanız gerekiyor. Bu noktada, bağcıkların nasıl bağlandıklarını anlamanız, daha sonra tekrar takmanızı kolaylaştıracaktır.

Botunuzu temizlemek için dilerseniz deri bot için özel olarak üretilmiş deterjanlar kullanabilir ya da evinizde kolaylıkla bulacağınız sabun ve sıcak su ile botunuzu temizleyebilirsiniz. Biraz sabun ve sıcak suyu birbiriyle karıştırdıktan sonra yumuşak bir sünger veya bir bez ile botunuzu silebilir, çok daha sağlıklı ve temiz bir bot elde edebilirsiniz. Botunuzu, sabunlu sudan arındırmak için nemli bir bez ile tekrar silmeniz ve bir havlu yardımıyla üzerinde su tanecikleri kalmayacak şekilde kurulamanız gerekiyor. Temizleme işlemi bittikten sonra botunuzu açık havada kurumaya bırakabilirsiniz.

Ayaklarınızın konforunu düşünen, sizlere keyifli bir kış yaşatmaya hazır olan Deri Bot Çeşitlerine Oksfootwear.com adresinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.