Askeri Bot Nasıl Bağlanır?

03-02-2021 16:40
Askeri Bot Nasıl Bağlanır?

 

Askeri Bot Bağlarken Bunları Göz Önünde Bulundurun!

Eğer, askerlik eğitimi veya acemi birliğine başlıyorsanız, konforlu bir yürüyüş deneyimi elde etmenize destek olacak, engebeli ve zorlu koşullara uyum sağlayacak, olumsuz hava şartlarından etkilenmeyecek bir askeri bota İhtiyacınız olacaktır. Bu noktada, diğer botlara göre çok daha özellikli olan söz konusu Askeri Botlar, yüksek tutuşa sahip, kalın tabanlı ve hafif yapıda olmalıdır. Bundan dolayı, askeri bot seçimi yaparken özenli olmak ve yüksek bir performans elde etmek için oldukça önemli.

İhtiyacınız olan ve beklentilerinize cevap veren bir askeri bot satın aldıktan sonra Askeri Bot Bağlama konusunda bazı detayları göz ardı etmemeniz gerekiyor. Zira, düzen ve nizamın en uç seviyelerde olduğu askerlikte, bot bağlama ekstra özen göstermeniz gereken bir konu. Hem kurallara uyum sağlamak hem de ayak sağlığınızı korumak adına askeri botlarınızı bağlarken pek çok detayı göz önünde bulundurmalısınız. Peki, askeri bot nasıl bağlanır? Askeri bot bağlarken nelere dikkat etmeli?

Her birlikte farklı olan bot bağlama şekillerine gelin yakından bakalım...

Birliklere Göre Bot Bağcığı Bağlama Şekilleri

Asker botları, yazlık ve kışlık olmak üzere 2 adet olarak temin edilmesi gerekir. Tabanları ve boyları birbirlerinden göre farklılık gösteren söz konusu botlar, dolayısıyla bağcık bağlama konusunda da farklıdır. Zira, zaten kış botlarının bağcıkları yaz botlarına göre daha uzundur. Bu noktada, asıl dikkat etmeniz gereken şey, bağcıkların aynı hizada olmasıdır.

Bilek kısmına kadar normal ayakkabı bağcığı gibi bağlayacağınız bağcıkları, çapraz ya da düz geçirebilirsiniz. Bilek kısmından sonra bağcıkları, kancalara karşılıklı çapraz olacak şekilde geçirmeli ve en üst kısma kadar bağlamalı, üst kısımda düğüm atmalısınız. Düğümden sonra bağcığın fazla kalan kısmı botun iç tarafına sıkıştırmanız mühim.

Bunların yanı sıra, kara birliğinde bulunan askerler ile hava birliğinde görev yapan askerlerin Bot Bağcığı Bağlama Şekilleri birbirinden farklıdır. Kara birliğindeki askerler, bağcıklarını bilek kısmına kadar 3 adet paralel şerit, hava birliğindekiler ise 4 adet paralel şerit yapmalıdır. Geriye kalan bağlama kısmı tüm birliklerde aynıdır.

Not: Askeri botlarınızın bağcılığını bağlarken, botu ayaklarınızı tamamen saracak şekilde bağlamalısınız. Aksi takdirde, uzun yürüyüşlerde ve eğitimlerde ayaklarınıza bol gelen bir bot, su toplama, vurma gibi olumsuzluklara neden olabilir.

 

 

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.